Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Fără Ucraina, Rusia va PIERDE POTENȚIALUL SĂU NUCLEAR – Presa

2 iun. 2014,, 11:35   Externe
8355 24
Foto: obozrevatel.com
Rachetele rusești cu focoase nucleare fabricate în Ucraina în perioada '70 - '80 și necesită o întreținere constantă, relatează TSN.

Dacă specialiștii ucraineni nu vor mai deservi rachetele rusești, Rusia va pierde întregul arsenal nuclear. În cel mai bun caz, rachetele nu vor zbura, se afirmă în subiectul televizat.

Rachetele balistice intercontinentale "Voevoda" sînt unicele capabile să depășească apărarea antirachetă a SUA. 83 % din focoasele rusești sînt transportate de aceste rachete. "Voevoda" este fabricată în Ucraina.

Purtătorul, sistemul blocurilor de ghidare, cîte 10 în fiecare sistem de rachete, sistemul de dirijare sînt ucrainene. Dezvoltatorul scutului nuclear al Rusiei este Biroul de Construcție din Dnepropetrovsk "Pіvdenne". Rachetele "Voevoda" sînt fabricate la uzina din Dnepropetrovsk "Pіvdenmash".

Sistemul de ghidare supersigur, care este capabil să funcționeze chiar și în condițiile exploziilor nucleare și care este utilizat de către Federația Rusă este creat la Harkov, la "Hartron", informează publicația.

O altă rachetă, numită în Occident "Satana", de asemenea, a fost dezvoltată în Ucraina.

Rachetele "Voevoda", pînă de curînd erau deservite de specialiștii de la "Pіvdenne" și "Pіvdenmash". Doar datorită acestui fapt, rachetele, a căror valabilitate a expirat decenii în urmă, sînt încă funcționale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?