X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Rusia a sistat activitatea a 11 stații americane GPS

2 iun. 2014,, 02:32   Externe
9452 2
Foto: polit.ru
Roscosmos a declarat despre suspendarea activității celor 11 stații GPS americane pe teritoriul Rusiei, informează "Interfax".

Potrivit comunicatului emis: "În conformitate cu dispoziția dată de Guvernul Rusiei Agenției Spațiale Federale împreună cu Agenția federală a organizațiilor științifice, la 1 iunie 2014 au fost aplicate măsuri pentru a evita utilizarea de informații de la stațiile rețelei seismografice globale, care operează cu semnalele sistemului GPS situate pe teritoriul Federației Ruse, în scopuri care nu sînt prevăzute de acordurile existente, inclusiv în scopuri militare".

De notat, că anterior despre posibilitatea dezactivării stațiilor GPS pe teritoriul Rusiei a declarat viceprim-ministrul rus Dmitri Rogozin. Decizia de sistare a staţiilor GPS de pe teritoriul Rusiei vine ca răspuns la refuzul SUA de a permite amplasarea staţiilor similare GLONASS pe teritoriul său. Oficialul a dat asigurări că sistarea activității stațiilor nu va afecta calitatea semnalului sistemului de navigație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?