X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Cînd miliardele se scurg printre degete: averea lui Ahmetov s-a redus cu 4 miliarde dolari

31 mai. 2014,, 14:30   Externe
12739 9
Foto: 24daily.net
Averea cumulativă a primilor o sută cei mai bogați oameni în decurs de un an a scăzut cu 13 miliarde de dolari pînă la 42 de miliarde de dolari. O astfel de evaluare aduce ediția "Forbes-Ucraina", care publică un nou rating.

Potrivit ziarului, Rinat Ahmetov a pierdut din aprilie anul trecut, 4,2 miliarde de dolari, iar acum averea sa este estimată la 11,2 miliarde de dolari.

"Există mai multe motive. Situație proastă pe piețele străine - prețurile scăzute , scăderea cererii și, în consecință, reducerea multiplicatorilor de ramură, după care este evaluată compania. Dar principalul – criza politică internă, care a acutizat foarte mult criza economică. Statutul incert al activelor din Crimeea, iar acum și din Sud-Est. În zona de conflict sînt cele mai mari întreprinderi industriale din țară, care asigură 15,7 % din PIB", - notează ziarul.

În total, potrivit publicației, cei mai bogați ucraineni au pierdut într-un an peste 13 miliarde de dolari. Averea cumulativă a primilor o sută cei mai bogați oameni a scăzut la 42 miliarde dolari.

Cel mai afectat este sectorul bancar. Evenimentele din țară au provocat refluxul de depozite în Crimeea, Harkov, Lugansk, Donețk. Iar devalorizarea bruscă a hrivnei și mai tare a agravat situația.

Oamenii de afaceri a căror activitate a ajuns în atenția Occidentului și noilor autorități, au rămas în clasament. În special, Dmitri Firtaș, Iuri Ivaniușcenko, frații Kliuev și Alexandr Ianukovici. Presiunea asupra lor este în creștere – au fost intentate cauze penale, arestate conturile, dar activele sînt încă în posesia lor.

Viktor Pinciuk a păstrat locul al doilea , cu 3 miliarde dolari ( anul precedent - 3.8 miliarde dolari ) .

Averea lui Igor Kolomoisky a fost estimată la 1,8 miliarde USD (locul al patrulea), Petro Poroșenko - 1.3 miliarde dolari (locul șase).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?