X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Să fie oare atît de minunată Uniunea Vamală?

30 mai. 2014,, 14:30   Societate
6675 8
Foto: analitikaua.net
Uniunea Economică Eurasiatică a fost constituită. Președinții Rusiei, Belarusului și Kazahstanului au semnat Tratatul de constituire a Uniunii în cadrul întrevederii de la Astana. Acordul va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015. Ceremonia de semnare a avut loc în pofida unor divergențe dintre membrii noii comunități, relatează NOI.md.

Uniunea Economică Eurasiatică a fost concepută ca o piață nouă cu legislație comună și flux liber de capital, resurse umane și servicii. Chiar și Vladimir Putin recunoaște că toate acestea sînt greu de realizat și între părți există divergențe.

„Pînă acum a fost dificil să convenim asupra tuturor acestor chestiuni. Au fost discuții aprinse”, a menționat Putin.

„Soluționarea unor aspecte mai problematice de cooperare economică, în primul rînd, cele ce țin de comerțul dintre statele membre, a fost amînată pentru mai tîrziu”, a spus președintele belarus Alexandr Lukașenko.

„Este important să ținem cont de experiența altor structuri integraționiste, în primul rînd, de Uniunea Europeană”, a precizat președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev.

Analiștii politici și experții economici discută activ perspectivele și posibilitățile noii structuri de pe harta lumii. Bineînțeles, părerile sînt diametral opuse. Unii consideră că Putin dorește să reconstituie URSS-ul, alții văd în crearea Uniunii Economice Eurasiatice o posibilitate excelentă de a înceta expansiunea SUA asupra Europei și Asiei. O opinie la acest subiect deja a fost exprimată de politologul Bogdan Țîrdea, pentru NOI.md.

Îi invităm pe toți doritorii să continue discuția la această temă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?