X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Valeri Klimenko insistă să fie verificată activitatea Ambasadei Rusiei în Moldova

29 mai. 2014,, 12:47   Societate
7570 3
Foto: noi.md
Consiliul coordonator al organizaţiilor conaţionalilor ruşi din Moldova, Transnistria şi Găgăuzia a susţinut ideea de constituire a unei comisii speciale, formate din deputaţi ai Dumei de Stat a Rusiei, pentru analiza activităţii Ambasadei Federației Ruse în Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează o declaraţie a preşedintelui consiliului, Valeri Klimenko, făcută pentru agenţia Regnum (Rusia), consiliul, încă acum doi ani, "a semnalat carenţe serioase în activitatea Ambasadei".

"Ultima scrisoare la adresa preşedintelui Rusiei a fost semnată de peste 20 de conducători de organizaţii ale conaţionalilor ruşi. În aceasta am expus fapte concrete care fac dovada activităţii ambasadorului Rusiei în Moldova, Farid Muhametşin, activitate care dăunează Lumii Ruse", a spus Klimenko.

Potrivit lui, "în urma unor intrigi, minciuni şi provocări țesute cu măiestrie, ambasadorul i-a certat pe conducătorii organizaţiilor obşteşti ruse, a înmormîntat speranţa la consolidarea conaţionalilor ruşi din Moldova".

Preşedintele consiliului şi-a exprimat speranţa că "deputaţii Dumei de Stat vor pune capăt acestor fărădelegi şi vor readuce activitatea Ambasadei Rusiei în R. Moldova într-un cadru normal şi constructiv".

În şedinţa Dumei de Stat din 23 mai, deputatul Partidului Comunist din Rusia, Kazbek Isaev, a propus "intensificarea activităţii Ambasadei Rusiei la Chişinău şi clarificarea intereselor pentru care lucrează ambasada din Moldova". Parlamentarul a propus şi formarea unui grup de lucru şi din angajaţi ai ministerului rus de externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?