Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Bacalaureat 2014: Guvernul a aprobat unele modificări

28 mai. 2014,, 14:25   Societate
5077 0
Foto: trm.md
Guvernul va aloca în acest an mai mulți bani pentru organizarea examenelor de absolvire a nivelurilor de școlaritate, inclusiv a celor de bacalaureat. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a executivului.

Potrivit documentului, numărul testelor de bacalaureat pe care va trebui să le verifice un evaluator într-o oră va fi redus de la patru la două lucrări. Totodată, fiecare membru al grupului de lucru va primi pentru elaborarea materialelor de evaluare și elaborare a programelor de examen sau traducere 1500 de lei lunar, față de 987 de lei cît era pînă acum.

Va fi mărită și retribuirea muncii pentru preşedintele şi secretarii centrelor de bacalaureat, dar și pentru preşedintele şi adjuncții comisiilor republicane de evaluare a lucrărilor de examen pentru organizarea şi coordonarea activităţii comisiei. Proiectul mai prevede acoperirea cheltuielilor pentru transportarea și scanarea testelor de examen și asigurarea cu necesarul de rechizite pentru comisiile de evaluare.

Reprezentanții Guvernului nu au precizat deocamdată suma cheltuielilor pentru organizarea și desfășurarea examenelor din acest an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?