X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

De ce au fost convocați premierii Moldovei, Georgiei și Ucrainei de Angela Merkel? Opinia expertului

28 mai. 2014,, 09:00   Politică
7402 13
Foto: arena.md
Întrevederea de astăzi a premierilor Moldovei, Georgiei și Ucrainei cu cancelarul german, Angela Merkel, la Berlin, face parte dintr-un lanț întreg de discuții diplomatice centrate pe problema securității în regiune. Opinia aparține analistului politic Vasile Croitoru și a fost exprimată pentru NOI.md.

Potrivit analistului, cele trei state reprezintă parteneri importanți ai UE, iar necesitatea acestei întruniri decurge din amenințările venite din partea Rusiei.

„Moldova, Ucraina și Georgia sînt state ale Parteneriatului Estic, care vor semna în curînd Acordul de asociere. Cu siguranță, vor fi discutate aspecte ce țin de securitate. Aceste state sînt cele mai vulnerabile din cadrul Parteneriatului Estic și expuse riscului unei intervenții militare din partea Federației Ruse”, a remarcat Vasile Croitoru.

Analistul susține că în cadrul întrevederii cu Angela Merkel, reprezentanții Moldovei, Georgiei și Ucrainei ar putea stabili un plan comun de acțiuni în vederea asigurării stabilității în regiune, în ajunul semnării Acordului de asociere.

„Parteneriatul Estic este văzut ca o centură de securitate a UE, în raport cu Federația Rusă. Acestea sînt unicele țări din Parteneriatul Estic care se apropie de UE și mai pot întreprinde anumite acțiuni pentru a se apăra de Rusia”, a explicat Croitoru.

Menționăm că premierul Iurie Leancă şi omologii săi din Ucraina și Georgia se vor întîlni astăzi la Berlin cu Angela Merkel, pentru a discuta despre situația din regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?