Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Grigore Petrenco despre alegerile din Ucraina: Nu au fost corecte!

27 mai. 2014,, 11:07   Politică
4486 14
Foto: noi.md
Deputatul PCRM Grigore Petrenco a fost observator la alegerile prezidențiale din Ucraina din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

„Declar cu toată responsabilitatea că nu consider aceste alegeri legitime sau, cu atît mai mult, generale, corecte și echitabile!”, a scris deputatul pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

„Cum poți numi aceste alegeri generale, dacă s-au desfășurat doar pe o parte a teritoriului țării? Cum pot fi numite alegerile corecte, dacă mai mulți candidați (Simonenko, Țarev etc.) nu au putut să ducă o campanie electorală normală și pînă la urmă au renunțat?

Dacă într-o țară europeană ar fi fost interzise CNN, CNN, Al Jazeera sau de exemplu FoxNews și MSNBC, cum ar fi procedat Departamentul de Stat al SUA sau Freedom House și Reporters Without Borders? Ar fi considerat alegerile corecte și democratice?

Dacă acum, la alegerile în Parlamentul European, președintele acestui organ, Martin Schulz, după dezbateri la Euronews, ar fi fost împroșcat de niște imbecili cu coctailuri „Molotov”, observatorii ar fi numit alegerile libere? Nu! De fapt, la alegerile în Parlamentul European nu au fost observatori de la nicio organizație internațională. Probabil că cei din UE se cred etalon al democrației și nu au nevoie de observatori”, consideră Petrenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?