X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Norvegia va acorda Republicii Moldova 10 milioane de dolari anual, ca asistenţă pentru dezvoltare

26 mai. 2014,, 15:30   Economie
4074 0
Foto: theforeigner.no
"Norvegia va majora pînă la 10 milioane de dolari sprijinul financiar alocat anual Republicii Moldova, în calitate de asistenţă pentru dezvoltare", au anunţat luni, într-o conferinţă comună de presă, şefii diplomaţiilor de la Chişinău şi Oslo, Natalia Gherman şi Borge Brende.

Potrivit agenţiei "Infotag", Natalia Gherman a apreciat că această decizie luată "la mijlocul anului financiar demonstrează angajamentul părţii norvegiene în susţinerea reformelor din Republica Moldova".

Ministrul norvegian de externe, Borge Brende, a subliniat, la rîndul său, determinarea ţării sale de a acorda în continuare sprijin Republicii Moldova.

"Intenţionăm să propunem Parlamentului să dublăm sprijinul pentru Moldova. Banii vor fi alocaţi pentru diverse proiecte de investiţii, pentru sectorul agricol, realizarea reformei în justiţie", a punctat Borge Brende.

Întrebat de jurnalişti dacă banii acordaţi de Norvegia vor putea fi investiţi în proiecte energetice în Republica Moldova, oficialul de la Oslo a răspuns că ţara sa sprijină deja proiecte în acest domeniu prin intermediul BERD. El a precizat că suma dată trebuie folosită astfel încît "să producă cel mai mare impact pentru cetăţenii Republicii Moldova".

Gherman şi Brende au amintit că pe 12 iunie, la Chişinău va avea loc o conferinţă dedicată atragerii de investiţii, la care va lua parte preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, precum şi reprezentanţi ai guvernului norvegian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?