Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Andrievschi: Alegerile din Ucraina au demonstrat că nimeni în această țară nu susține fascismul

26 mai. 2014,, 12:46   Societate
5807 10
Foto: obozrevatel.com
Analistul politic Vitalie Andrievschi afirmă că mulți nu au sesizat un lucru senzațional în rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina.

„Prezentați de presă drept fasciști și radicaliști, Iaroș și Teagnibok au acumulat un procentaj foarte mic – unul puțin peste un procent, iar altul mai puțin de un procent. Chiar și liderul Congresului Evreilor, Vadim Rabinovici, a obținut circa 2% din voturi. Acest fapt denotă că poporul ucrainean nu susține ideile naționaliste promovate, cum încearcă să demonstreze unii”, a declarat Vitalie Andrievschi, solicitat de NOI.md să comenteze rezultatele scrutinului din Ucraina.

Analistul consideră că după victoria lui Poroșenko la alegerile prezidențiale, relațiile dintre Moldova și Ucraina se vor îmbunătăți.

„Ucraina este vecinul nostru. Poroșenko este legat de Moldova prin relații de afaceri mai vechi. Acum Poroșenko practic nu mai are afaceri în Moldova, or, el și-a vîndut acțiunile pe care le deținea la „Bucuria” și fabrica de sticlă. Totodată, Moldova are relații bune cu Partidul „UDAR”, care i-a susținut pe Poroșenko și Kliciko la alegeri. Noi doar ținem minte că Filat a fost pe Maidan. Este foarte important pentru Moldova că au fost stabilite relații cu un partid care a venit la putere în Ucraina. Nu cred că pe agenda noului președinte ucrainean relațiile cu Moldova vor fi pe primul plan, însă este cert că în problema transnistreană, acum va fi mult mai ușor să ne înțelegem cu Ucraina decît în perioada lui Ianukovici”, a conchis Andrievschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?