X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Primele companii din Moldova care au obținut „vacanță” la achitarea impozitelor și taxelor

26 mai. 2014,, 12:40   Economie
3885 0
Foto: ziuaveche.ro
Guvernul Republicii Moldova a acordat o „vacanță” de pînă la 180 de zile la achitarea TVA-ului și taxelor vamale primelor cinci companii care produc în baza materiei prime de import în exclusivitate pentru export, relatează NOI.md.

În lista aprobată de executiv au fost incluse companiile „Raut”, „Master The”, „Topaz”, „Miso Textile” și „Miolinart Grup”. Lista agenților economici a fost întocmită de o comisie interdepartamentală constituită în cadrul Ministerului Economiei.

Anterior Guvernul a aprobat Regulamentul privind prelungirea termenului de achitare a TVA și a taxelor vamale pe perioada de producție, dar nu mai mult de 180 de zile, pentru materia primă, accesorii, ambalajul primar și materialele de complecție de import. Documentul prevede acordarea unei „vacanțe” de pînă la 180 de zile la achitarea TVA-ului și a taxelor vamale companiilor care produc în baza materiei prime de import și în exclusivitate pentru export.

Dacă în perioada de 180 de zile mărfurile obținute în rezultatul prelucrării materiei prime, accesoriilor, ambalajului primar și a componentelor de import se exportă, atunci TVA și taxele vamale nu se achită. Astfel, va fi exclusă chiar și sustragerea temporară a mijloacelor financiare ale agenților economici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?