Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Liberalii sînt gata să-și atace foștii parteneri de guvernare – opinie

22 mai. 2014,, 17:05   Politică
4346 1
Foto: ipn.md
Propunerea liberalilor privind excluderea termenului de prescripție în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău și a cedării a 22% din acțiunile BEM denotă că Partidul Liberal și-a identificat deja temele pentru campania electorală ce urmează. Așa a comentat pentru NOI.md analistul politic Ion Tăbîrță, inițiativa legislativă a liberalilor privind excluderea termenului de prescripție pentru tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de situațiile din jurul Aeroportului și Băncii de Economii.

Deși susține că proiectul propus de PL are un anumit temei juridic, analistul opinează că revenirea liberalilor la subiectul Aeroportului și cel al BEM ține mai curînd de o strategie electorală.

„PL va face o campanie împotriva corupției, a ilegalităților din justiție. Aceste două subiecte vor fi cîmp de bătaie în timpul campaniei. Liberalii vor încerca să meargă pînă în pînzele albe cu aceste două teme. Temei juridic pentru aceste inițiative există, s-au produs anumite lucruri dubioase în cazul Aeroportului și cel al BEM, care au trezit interesul opiniei publice. Este clar că PL-ul și-a identificat deja ținta pentru campanie”, a explicat Tăbîrță.

În opinia politologului, există totuși puține șanse ca aceste inițiative să fie susține de celelalte partide parlamentare.

Precizăm că un grup de deputați liberali au înregistrat în Parlament două proiecte de lege care vizează excluderea termenului de prescripție în cazul Aeroportului și Băncii de Economii. Cea de-a doua inițiativă vizează constituirea unei comisii de anchetă pentru examinarea modului de tranzacționare a acțiunilor BEM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?