X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Pirkka Tapiola: Sîntem dezamăgiţi că Legea privind descentralizarea fiscală intră în vigoare abia în 2015

22 mai. 2014,, 15:08   Economie
3640 1
Foto: noi.md
Şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, s-a arătat dezamăgit joi că Legea privind descentralizarea fiscală va intra în vigoare nu mai devreme de începutul anului viitor.

Potrivit agenţiei "Infotag", Tapiola a făcut această afirmaţie la Congresul autorităţilor locale, care s-a desfăşurat la Chişinău în prezenţa comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.

"Dacă analizez ce este de făcut în perioada următoare, agricultura şi dezvoltarea rurală constituie priorităţi foarte importante, dar şi managementul financiar va fi un domeniu important. Sîntem hotărîţi să sprijinim descentralizarea începută în Republica Moldova. Nu e niciun secret însă că suntem un pic dezamăgiţi că legea privind descentralizarea fiscală va intra în vigoare abia la începutul anului viitor, şi nu mai curând, fiindcă este un subiect foarte important", a declarat Pirkka Tapiola.

Diplomatul a reliefat importanţa principiului subsidiarităţii în Uniunea Europeană, care favorizează luarea deciziilor cît mai aproape posibil de cetăţeni.

"Vrem ca acest lucru să se întîmple şi în Republica Moldova. Trebuie să avem o privire de ansamblu şi să îmbinăm dezvoltarea rurală, decentralizarea fiscală, managementul finanţelor publice şi reforma administraţiei – deci e un pachet (de reforme - "I") foarte clar", a afirmat Pirkka Tapiola.

Pe de altă parte, el a atras atenţia reprezentanţilor administraţiei locale, prezenţi la întrunire, că pe măsură ce vor avea mai multe prerogative – puterea va aparţine municipalităţii –, vor trebui să dea dovadă de mai multă responsabilitate în ceea ce priveşte gestionarea banilor publici.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?