Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Expert: Scenariul îngenuncherii Kievului începe să semene tot mai mult cu cel aplicat în Moldova

22 mai. 2014,, 14:52   Societate
2933 3
Foto: tribuna.md
Analistul politic Nicole Negru este de părere că Moscova a început să pună în aplicare un scenariu similar celui din regiunea transnistreană în estul Ucrainei. Într-un articol publicat de politicon.md analistul opinează că autoritățile ruse încearcă să blocheze apropierea Ucrainei de NATO și UE prin aceleași practici.

„Scenariul îngenuncherii Kievului începe să semene tot mai mult cu cel aplicat în cazul Republicii Moldova. «Transnistrizînd» regiunile estice, Moscova va încerca să folosească pîrghia respectivă pentru a dicta Kievului condițiile sale, pentru a bloca apropierea Ucrainei de NATO și UE”, explică Negru.

În acest context, spune analistul, focarul de instabilitate din regiune nu mai poate fi ignorat de Occident, în condițiile în care declanșarea unui război rece este inevitabilă.

„Un război rece este inevitabil, dar nu este exclus și unul adevărat, sîngeros, ruso-ucrainean, dacă Putin nu va renunța la visul său de a „aduna pămînturile rusești”. O nouă ordine mondială nu va putea fi stabilită fără a-l trezi la realitate, fără a se hotărî soarta Ucrainei”, a conchis Nicolae Negru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?