X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Transnistria consideră că Ucraina nu este capabilă să îndeplinească în deplină măsură funcţia de garant al reglementării transnistrene

22 mai. 2014,, 12:31   Societate
2825 1
Foto: president.gospmr.ru
Evenimentele tragice din Ucraina nu-i permit în deplină măsură să-şi îndeplinească funcţiile de ţară garant şi mediator al procesului de negocieri. O astfel de opinie a exprimat preşedintele Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, Mihail Burla, într-un interviu acordat postului de televiziune „Euronews”.

Agenţia "Infotag" transmite, cu referire la un comunicat al organului legislativ, că, totodată SS a exprimat speranţa pentru "curînda reglementare a situaţiei din statul vecin".

Fiind întrebat despre posibilitatea creării "unui stat comun" cu Moldova, spicherul a menţionat că "modelul unui stat comun este foarte vulnerabil, acesta nu conţine garanţii ferme de respectare a drepturilor şi libertăţilor transnistrenilor".

"Anume din acest motiv, la baza desfăşurării politicii externe şeful statului nostru a pus conceptul de «divorţ civilizat»", a spus Burla.

Potrivit lui, consultările părţilor, mediatorilor, garanţilor, observatorilor, care au loc în cadrul formatului de negocieri "5+2", permit, în primul rînd, păstrarea păcii pe ambele maluri ale Nistrului, găsirea soluţiilor pentru problemele importante pentru populaţia regiunii.

Vorbind despre posibilitatea alipirii Transnistriei la Rusia, el a menţionat că "transnistrenii sînt gata pentru acest pas, însă există un şir de condiţii care nu permit acest lucru, precum lipsa unor frontiere comune cu Rusia, dar şi accesul la mare, cum îl au Abhazia şi Crimeea".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?