X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Voronin despre denunțarea Acordului de asociere cu UE

22 mai. 2014,, 11:15   Politică
4029 5
Foto: noi.md
Vladimir Voronin susține că partidul pe care îl conduce nu este împotriva integrării europene a țării, dar are anumite obiecții legate de prevederile Acordului de asociere cu UE. Cel puțin asta a dat de înțeles liderul PCRM în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Voronin nu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonurile potrivit cărora PCRM va denunța Acordul de asociere cu UE în cazul în care va reveni la guvernare în urma alegerilor parlamentare din toamna acestui an.

„Interesul național al Moldovei trebuie respectat și nu e vorba doare despre acest acord, dar și de alte acorduri. Nu e vorba despre denunțarea acordului, pentru că trebuie argumente foarte serioase în acest sens. Aici trebuie o abordare strategică. Noi nu sîntem împotriva modernizării, nu sîntem împotriva integrării europene sau îmbunătățirii calității vieții, categoric nu am spus așa ceva”, a explicat Voronin.

Liderul comuniștilor susține că partidul său va insista în continuare ca Acordul de asociere cu UE să fie modificat, astfel încît să fie respectate interesele țării.

„Interesele Moldovei nu sînt respectate. Pe mine mă doare inima de Moldova, și nu de ceea ce ne-a scris nouă Bruxellesul. Dacă nu se modifică și Bruxellesul insistă ca să fie adoptat, atunci o parte din responsabilitate își asumă și demnitarii europeni. Acest mesaj îl voi transmite tuturor oficialilor europeni care ne vizitează țara”, a precizat Voronin.

Menționăm că reprezentanții PCRM-ului au declarat în repetate rînduri că se opun semnării Acordului de asociere cu UE și au cerut ca documentul să fie revizuit. În opinia lor, în urma semnării acordului, Moldova își va pierde suveranitatea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?