Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Organele de drept au anihilat o reţea specializată în contrabandă cu ţigarete

21 mai. 2014,, 09:52   Societate
2804 0
Foto: procuratura.md
Procuratura Generală, în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău au documentat şi contracarat activitatea infracţională a unei grupări specializate în contrabandă cu ţigarete în proporţii deosebit de mari.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Procuraturii Generale, ţigările proveneau din Transnistria şi urmau să ajungă prin contrabandă în România.

Operaţiunea de anihilare a reţelei a avut loc în noaptea din 18 spre 19 mai 2014 pe malul stîng al rîului Prut, în preajma satului Medeleni, raionul Ungheni.

La faţa locului, în flagrant, au fost depistate 81,6 mii de pachete cu ţigarete, trei bărci pneumatice, lanterne, staţii radio, binoclu, unităţi de transport destinate săvîrşirii infracţiunii. Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, ofiţerii au tras mai multe focuri de arma în aer. La faţa locului s-au prezentat şi colaboratorii Poliţiei de Frontieră, care au acordat ajutorul tehnic necesar.

Concomitent, în diferite localităţi ale raionului Ungheni şi în raza municipiului Chişinău simultan au fost efectuate 14 percheziţii în locuinţele, depozitele şi autoturismele persoanelor implicate în schemă infracţională, fiind ridicate ţigarete, bărci pneumatice, unităţi de transport, o armă şi alte obiecte.

În rezultatul operaţiunii au fost reţinute şase persoane, inclusiv organizatori, complici şi autori ai infracţiunii, ridicate în total 164 360 de pachete de ţigarete estimate la circa un milion de lei, trei microbuze utilizate la săvîrşirea infracţiunii şi peste 50 de mii de euro, pentru care există suspiciuni că ar fi provenit din contrabandă. Cauza penală se află în gestiunea procurorilor, care vor informa suplimentar despre rezultatul urmăririi penale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?