X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Reporterii ruși arestați în Ucraina transportau armament, potrivit Washingtonului

21 mai. 2014,, 08:30   Externe
3498 9
Foto : agerpres.ro
Departamentul de Stat al SUA a pus la îndoială marți statutul a doi jurnaliști ruși arestați în estul Ucrainei, acuzîndu-i că transportau arme în mașinile lor, potrivit AFP.

Mai mulți ziariști s-au plîns luni că au fost reținuți de serviciile de securitate rusești în Crimeea alipită Rusiei, în timp ce Moscova a acuzat Kievul că ține în detenție doi reporteri ruși în estul Ucrainei.

Acești ultimi doi ziariști — Oleg Sidiakin și Marat Sadcenko, de la site-ul internet Life News — au fost arestați de soldați ucraineni în apropiere de orașul Kramatorsk, provocînd mînia Moscovei, care a cerut eliberarea lor imediat. Potrivit site-ului rusesc, ei ar fi fost reținuți de membri ai Gărzii naționale ucrainene, care îi supun violențelor.

Dar potrivit purtătoarei de cuvînt a Departamentului de Stat al SUA, Jennifer Psaki, 'serviciile de securitate ucrainene dețin un număr de indivizi care au prezentat acreditări false de jurnaliști emise de Republica Populară Donețk, care nu există'.

În cursul arestării, agenții ucraineni au descoperit că aceștia 'transportau rachete portabile antiaeriene în portbagajele mașinilor lor', a acuzat Psaki, citând 'informații din presă' și informații schimbate între SUA și autoritățile ucrainene.

'Aceasta ridică în mod evident semne de întrebare cu privire la faptul că acești indivizi ar fi într-adevăr jurnaliști', a mai afirmat purtătoarea de cuvânt a diplomației americane.

Ea a invitat încă o dată la 'eliberarea jurnaliștilor ucraineni și internaționali deținuți de separatiști ruși de mai multe săptămâni, dacă nu chiar de mai mult timp'.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?