X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Noi ACUZAŢII la adresa Rusiei: DE CE se teme Traian Băsescu

19 mai. 2014,, 09:46   Externe
7889 16
Foto: stirileprotv.ro
Traian Băsescu a declarat ca Republica Moldova este al doilea stat românesc și că iș-ar dori "tare mult" ca în țara vecină "să nu se producă o destabilizare" pînă în 27 iunie, cînd va semna acordul de asociere cu UE.

Băsescu a spus, la Iasi, ca Republica Moldova "este o tara care poate deveni foarte usor instabila din cauza focarelor pe care le are pe teritoriul ei, Transnistria, Gagauzia, Taraclia si chiar Balti, unde, prin forta lucrurilor, comunistii sunt extrem de puternici".

"Mi-as dori tare mult ca instabilitatea sa nu apara pana pe 27 iunie, cand Republica Moldova va semna acordul de asociere si liber schimb. Mi-as dori sa nu se produca o destabilizare in Republica Moldova", a afirmat Basescu.

Seful statului a precizat ca Romania a avut "un rol important" in ceea ce priveste semnarea de catre Republica Moldova a acordului de asociere si liber schimb cu UE, adaugand ca initial semnarea a fost programata pentru octombrie, apoi stabilita pentru august, iar in final s-a reusit ca termenul sa fie adus la sfarsitul lunii iunie.

"In ceea ce ne priveste, nu putem privi la Republica Moldova doar ca la o tara. Asa cum am definit intotdeauna, este al doilea stat romanesc, iar obligatiile noastre politice sunt enorme fata de aceasta tara, pentru ca nu ne-ar ierta nimeni daca n-am valorifica conjunctura favorabila semnarii acordului", a mai spus Basescu, adaugand ca Romania va fi primul stat care va ratifica acest acord.

El a mai declarat ca "la evolutia Republicii Moldova trebuie adaugat contextul regional", in conditiile in care Rusia a devenit "extrem de agresiva in regiune" si isi urmareste obiectivele fara sa respecte niciun fel de reguli.
"La situatia actuala sprijinul Romaniei pentru Republica Moldova este enorm", a precizat seful statului, care a mai spus ca nu numai tara noastra este "un avocat" al Republicii Moldova, dar si Comisia Europeana.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?