X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Uniunea Tineretului Comunist din Moldova va alege duminică o nouă conducere

17 mai. 2014,, 10:39   Societate
5220 0
Foto: panoramio.com
Uniunea Tineretului Comunist din Moldova (UCTM) va desfăşura duminică, 18 mai, a VII-a reuniune şi va alege noua conducere a organizaţiei.

Agenţia "Infotag" transmite, cu referinţă la UTCM, că la reuniune vor participa 391 de delegaţi din toate raioanele ţării. Tinerii comunişti urmează să aleagă liderii, aprobînd componenţa Comitetului Central şi a Comisiei Centrale de Control de Cenzori.

În calitate de invitaţi la reuniune vor fi reprezentanţi ai Comsomolului din regiunea transnistreană şi liderul Comsomolului din Ucraina, Aleksandr Priseajniuk. De asemenea, adunarea va fi vizitată de liderul PCRM, Vladimir Voronin, şi alţi reprezentanţi ai conducerii partidului.

La momentul actual, UTCM este condus de licenţiatul Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, Nicolai Cuharenco. Secretar pentru activitatea organizatorică este Dmitri Furtuna, iar postul de principal ideolog a rămas vacant după ce organizaţia a fost părăsită de Elizaveta Moscalciuk.

Luni, 19 mai, va avea loc o manifestaţie cu ocazia Zilei Pionerilor. Anual, în această zi, reprezentanţii PCRM şi UTCM îi acceptă pe cei mai tineri activişti în calitate de pioneri. În 2013 rîndurile organizaţiei au fost suplimentate cu 125 de copii. În total, potrivit datelor PCRM, în Moldova sînt circa 3 mii de pioneri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?