X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ambasada Rusiei a oferit explicaţii referitoare la schimbarea modului de dobîndire a cetăţeniei Federației Ruse

16 mai. 2014,, 11:35   Societate
9209 1
Foto: 07online.ru
Ambasada Rusiei în Republica Moldova a făcut publică procedura simplificată de dobîndire a cetăţeniei Federaţiei Ruse.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează un comunicat de presă al ambasadei, dreptul la dobîndirea simplificată a cetăţeniei Federaţiei Ruse îl au persoanele sau rudele acestora pe linie ascendentă directă, care locuiesc permanent sau au locuit permanent anterior pe teritoriul Rusiei sau pe teritoriul care s-a referit la Imperiul Rus sau la URSS, în limitele frontierei de stat a Federaţiei Ruse.

Cetăţenii străini care pretind dobîndirea cetăţeniei urmează să fie purtători de limba rusă, adică să posede limba rusă şi să o utilizeze zilnic în sfera social-familială şi cea culturală. Calitatea de purtător al limbii ruse poate fi recunoscută în urma unui interviu cu o comisie specială, formată din colaboratori ai Serviciului Federal Migraţiune (SFM) al Rusiei, şi cu organele teritoriale ale acestuia.

Cetăţenii străini vor dobîndi cetăţenia Federației Ruse fără respectarea cerinţelor privind termenul de reşedinţă pe teritoriul Rusiei, cu condiţia că vor renunţa la cetăţenia altui stat, pe care o deţin. Renunţarea la cetăţenia statului străin nu este necesară dacă astfel prevede tratatul internaţional al Rusiei sau dacă renunţarea la cetăţenia unui stat străin este imposibilă din motive independente de persoană.

Redacţia completă a legii federale poate fi citită accesînd linkul www.rg.ru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?