Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

ANRCETI recomandă furnizorilor să publice mai multe informaţii utile pentru consumatori

15 mai. 2014,, 17:42   Economie
5445 0
Foto: bizwiz.ro
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) recomandă furnizorilor de servicii publice de comunicaţii electronice să folosească mai activ paginile sale de internet pentru a-şi onora obligaţiile de informare a consumatorilor/utilizatorilor finali despre serviciile pe care le prestează, comunică NOI.md cu referire la un comunicat difuzat de Agenție.

Această recomandare are la bază prevederile Regulamentului cu privire la furnizarea serviciilor publice de comunicaţii electronice, intrat în vigoare pe 15 februarie 2014, care stabileşte un set de obligaţii pentru furnizori privind informarea utilizatorilor finali, inclusiv prin intermediul paginilor sale web.

Conform aceluiaşi act noramtiv, furnizorii urmează să publice pe paginile lor contractul cu clauzele contractuale standard şi condiţiile de furnizare şi utilizare a serviciilor; preţurile şi tarifele aferente serviciului de roaming internaţional şi apelurilor telefonice internaţionale; procedura de examinare a reclamaţiilor. Totodată, furnizorii au obligaţia să facă publice orele de audienţă a utilizatorilor finali şi să organizeze audienţa acestora pe chestiuni ce ţin de furnizarea serviciilor.

Acţiunile menţionate mai sus au drept scop sporirea gradului de protecţie a utilizatorilor finali şi fac parte din planul campaniei de informare „Cunoaşte-ţi drepturile de consumator al serviciilor de comunicaţii electronice”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?