Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Deputat comunist: Cetățenii moldoveni sînt intimidați de structurile statului vecin

15 mai. 2014,, 15:17   Societate
3112 3
Foto: pcrm.md
Fracțiunea Partidului Comuniștilor solicită audierea în Parlament a reprezentanților Guvernului și a Biroului Național de Statistică în legătură cu modul în care decurge Recensămîntul populației și al locuințelor, startul căruia a fost dat în această săptămînă.

Potrivit șefei fracțiunii PCRM, Maria Postoico, cetățenii ar fi intimidați și obligați să se declare români, de către reprezentanții ONG-urilor care colectează datele.

„Cetățenii au înaintat probe care arată că, odată cu începerea recensămîntului, sînt intimidați și amenințați de diverse structuri ale statului vecin. Ei se plîng de intimidări din partea Centrului Român de Studii și Strategii, cu sediul în Romania, care îi avertizează direct pe cetățeni că cei care dețin și cetățenia românească sînt obligați, cu toți membrii familiei, să se declare români. Astfel este îngrădit dreptul la identificare”, a menționat Postoico, în cadrul ședinței de astăzi Parlamentului.

Postoico a cerut ca la audieri să fie invitați și reprezentanții ministerului de interne pentru a oferi explicații pe marginea situației.

Menționăm că recensămîntul populației se va desfășura pînă pe 25 mai. Circa 12.000 de recenzori îi vor chestiona pe cetăţeni şi le vor înregistra proprietăţile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?