Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Expert rus: Partidul Comuniștilor nu a făcut nimic nou în timpul guvernării sale

15 mai. 2014,, 15:10   Societate
3553 3
Foto: gzt.md
„Partidul Comuniştilor nu a îndeplinit nici 5% din promisiunile pe care le-a făcut înainte de a ajunge la putere în anul 2001, iar intenţia de a organiza un referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală nu este decît o acţiune electorală”, susţine cunoscutul expert rus Vladimir Bruter de la Institutul Internaţional de Cercetări Umanitare şi Politice, citat de publicația Timpul, comunică NOI.md.

„Ţin minte că din anul 2001 pînă în 2009, în Moldova s-au aflat la putere comuniştii, care au promis şi integrarea în spaţiul estic, şi rezolvarea problemelor minorităţilor naţionale. Ei, în general, foarte multe au promis. Din toate promisiunile PCRM a îndeplinit doar 5%, dar şi acestea cam aiurea. Totodată, după ce au plecat de la putere a devenit clar că nu au creat nicio bază legislativă care ar fi permis rezolvarea problemelor respective. Partidul, de fapt, nu a făcut nimic nou”, a declarat Bruter în cadrul unei conferinţe video la care au participat experţi de la Moscova, Kiev şi Chişinău.

Bruter a mai menționat că şi aşa-numitele iniţiative ale PCRM-ului de a organiza un referendum privind aderarea la Uniunea Vamală nu sînt decît un bluf, deoarece Voronin ar fi putut face acest lucru pe parcursul guvernării comuniștilor.

„Cît priveşte referendumul de aderare la Uniunea Vamală, Voronin a avut 10 ani ca să-l desfăşoare – dacă ar fi vrut, dar, din anumite cauze, nu l-a desfăşurat. Înseamnă că nu au dorit aceasta îndeajuns, nu au făcut presiunile necesare. Puterea nu este obligată să accepte toate cererile societăţii, de aceea şi este putere. Ea are dreptul să ia decizii, de aceea şi este aleasă”, a conchis expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?