X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Țîrdea a dezvăluit adevărul despre viața politică din Moldova (VIDEO)

14 mai. 2014,, 17:00   Societate
11895 4
Foto: noi.md
Cunoscutul politolog Bogdan Țîrdea și profesoara de politologie din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” Larisa Noroc au prezentat astăzi noua lor carte „Politologie”. Prezentarea a avut loc în incinta Universității Populare, conduse de Iurie Roșca, comunică NOI.md.

Bogdan Țîrdea a menționat că această carte este de facto un manual, în care în cele 19 subiecte sînt descrise toate noțiunile de bază și legitățile științei politice. Ce este ideologia politică, ce sînt partidele și grupele de interese, ce înseamnă relațiile internaționale, democrația, totalitarismul, oligarhia – toate acestea sînt elucidate în noua carte.

„Trăsătura distinctivă a cărții este că fiecare subiect este legat de exemple concrete din Moldova. Spre exemplu, vorbind despre democrație și dictatură, noi menționăm că în Moldova acestea reprezintă un hibrid, în care sînt prezente ambele componente. Explicînd esența noțiunii „elită”, noi menționăm și despre faptul că în Moldova elita oligarhică locală își edifică oligarhatul său”, a precizat politologul.

Bogdan Țîrdea a explicat că, din punctul de vedere al autorilor, această carte este un volum științifico-didactic care are ca scop promovarea științei politice și poziției de stat.

„Este un instrument bun pentru educarea cetățeanului”, a conchis Țîrdea.

Coautoarea cărții, Larisa Noroc, a mărturisit că a fost inspirată de studenții ei, „care în cadrul orelor se interesează activ de ceea ce se întîmplă în Moldova, dorind să însușească materia în baza exemplelor țării noastre”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?