Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Miopia scumpă a medicului-şef al Spitalului Raional Vulcăneşti

14 mai. 2014,, 16:30   Societate
3846 0
Foto: arena.md
Conectarea ilegală a unui agent economic la contoarele de evidenţă a consumului de energie electrică şi apă a Spitalului Raional Vulcăneşti a prejudiciat statul cu circa 70 de mii de lei, comunică NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

O întreprindere locală se ocupa cu confecţionarea hainelor pentru export în Europa. Circa cinci ani la rînd firma a arendat spaţii de la Spitalul Raional Vulcăneşti, avînd încheiate contracte cu conducerea instituţiei medicale.

„Cînd a dat spaţiile în arendă, conducerea spitalului trebuia să instaleze pentru arendaşi contoare separate pentru evidenţa consumului de energie electrică şi apă, pentru ca ei să achite serviciile consumate. Acest lucru însă nu a fost făcut”, a explicat preşedintele raionului Vulcăneşti, Gheorghe Terzi.

În consecinţă, instituţia medicală a achitat pentru serviciile consumate de firmă 50 de mii de lei, la care se mai adaugă şi datoriile pentru arendă, în valoare de 18 mii de lei.

„Spitalul nu avea dreptul să utilizeze mijloacele bugetare de asigurare pentru achitarea serviciilor unei întreprinderi, fie aceasta privată sau de stat. Apropo, pînă în prezent spitalul nu a acţionat în judecată agentul economic. Noi am ieşit la Serviciul Fiscal. S-a dovedit că conturile firmei sînt goale şi nu poţi lua nimic de la ei”, a conchis Terzi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?