Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Cîți bani are Putin? - The Sunday Times

14 mai. 2014,, 02:13   Externe
12521 24
Foto: lenta-ua.net
Conform ziarului britanic Sunday Times Vladimir Putin este cel mai bogat om din lume. El a creat un imperiu financiar în valoare de 130 miliarde dolari în timp ce se afla la conducerea unei țări. Este de aproape două ori mai mult decît activele liderului oficial al revistei Forbes, magnatul mexican Carlos Slim Helu. Pe durata aflării sale la putere Vladimir Putin a combinat cu succes activităţile politice cu afacerile.

Companiile deţinute de "clanul Putin" nu aparţin statului, însă vocea președintelui rus este una decisivă, atît în materie de chestiuni administrative, cît şi financiare. El a reuşit să creeze un imperiu financiar, pentru gestionarea căruia a ales persoane din rîndul rudelor şi prietenilor. Din afacerile de familie fac parte nepoţii premierului, Mihail Putin şi Mihail Șelomov, ex-soţia sa, Ludmila Putina, precum şi fratele său, Igor. Toate rudele lui Putin sînt surprinzător de norocoase în afaceri şi prospere în toate activităţile pe care le întreprind.

Potrivit Sunday Times nu se știr exact ce fel de întreprinderi controlează Vladimir Putin. Potrivit unor zvonuri, el deține 4,5% din acțiunile Gazprom și cel puțin 50% din acțiunile companiei "Gunvor" - cel mai mare exportator de gaze naturale din Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?