Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Starea sănătății guvernatorului regiunii Lugansk rămîne gravă (VIDEO)

14 mai. 2014,, 02:04   Externe
8452 18
Foto: ntv.ru
Starea sănătății guvernatorului regiunii Lugansk, Viktor Bolotov, rămîne gravă. Marți a avut loc un atentat la viața politicianului, care a primit în mod repetat amenințări cu moartea. Colegii lui Bolotov sînt siguri că acesta este răspunsul autorităților de la Kiev la referendumul, care a avut loc în sud-estul țării.

Valeri Bolotov a fost rănit la 60 km de Lugansk, mașina lui a fost supusă tirului dintr-o armă automat. L-a salvat vesta-antiglonț, fiind atins umărul. Victima a fost dusă la o clinică privată. Unde anume nu se dezvăluie din motive de securitate. Potrivit unor date, pacientul a pierdut mult sînge, dar acum viața sa este în afara oricărui pericol. Potrivit prietenilor și rudelor, vînătoarea politicianului incomod a început cu mult înainte de incidentul de marți. Naționaliștii chiar ar fi promis o recompensă pentru capul lui Bolotov.

Susținătorii federalizării învinuesc noile autorități de la Kiev de complicitate la atentatul împotriva guvernatorului.

Vasili Nikitin, reprezentantul republicii populare Lugansk: "Nu ne temem de nimeni, astfel Kievul nu va realiza nimic, ci, dimpotrivă, confirmă că este împotriva poporului. Noi credem că atentatul împotriva lui Bolotov este răspunsul Kievului la referendumul popular, ale cărui rezultate au fost recent anunțate".

Activiștii cred că organizatorii atentatului doreau să împiedice fuziunea a două regiuni - Lugansk și Donețk. Atacul a avut loc exact în momentul în care Bolotov se deplasa la negocierile pe marginea acestei probleme. Dar reprezentanții milițiilor susțin: incidentul nu va încetini procesul de unificare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?