X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Roşiile pot creşte fertilitatea masculină cu pînă la 70%

11 mai. 2014,, 14:00   Ştiinţă şi IT
7094 1
Foto : cyberstyle.ru
Consumul de roşii ar putea creşte producţia de spermă cu pînă la 70%. Asta datorită licopenului, o substanţă nutritivă responsabilă pentru culoarea roşie a acestor legume.

„În general, se consideră că infertilitatea este o problemă feminină, deoarece femeile sunt cele care nasc, dar în jumătate dintre cazuri, este vorba despre probleme legate de calitatea şi funcţionarea spermatozoizilor", a declarat Karen Veness, purtătoare de cuvînt a asociaţiei Britain's Infertility Network.

Totodată, un raport publicat de Cleveland Clinic din Ohio arată că licopenul din roşii poate creşte numărul spermatozoizilor şi le îmbunătăţeşte viteza, reducînd în acelaşi timp numărul celor anormali. Alte cercetări au arătat că această substanţă poate preveni afecţiunile prostatei, glanda care produce spermă şi poate încetini sau chiar stopa evoluţia cancerului de prostată.

Oamenii de ştiinţă din echipa lui Ashok Agarwal au început deja, în cadrul unor teste clinice, să administreze suplimente cu licopen bărbaţilor care suferă de infertilitate fără o cauză aparentă şi vor anunţa rezultatele anul viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?