X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Delegaţia Uniunii Europene organizează pe 10 mai la Chişinău Ziua Europei

8 mai. 2014,, 10:00   Societate
3851 0
Foto: noi.md
Delegaţia Uniunii Europene organizează pe 10 mai la Chişinău manifestaţii dedicate Zilei Europei.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la surse din cadrul reprezentanţei UE. aceasta este sărbătoarea principală, care este celebrată anual de comunitatea europeană. Această zi mai este cunoscută şi ca Ziua lui Schuman şi este dedicată aniversării faimoasei Declaraţii adoptate la 9 mai 1950 de Robert Schuman, care a fost în acea perioadă ministru al Afacerilor Externe al Franţei.

Centrul manifestaţiilor va deveni "Orăşelul european", care va fi amplasat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. La acesta vor participa reprezentanţi ai 21 de ţări membre ale UE şi 15 ţări candidate. Aceştia vor prezenta peste 30 de proiecte finanţate de Uniunea Europeană.

Printre manifestaţii vor fi şi evoluţii ale artiştilor autohtoni şi europeni, master-classuri de dansuri europene, lecţii de limbă, activităţi distractive pentru copii.

Ambasadorii Uniunii Europene şi persoane publice din Moldova se vor aduna pentru a participa la discutarea cu publicul larg a chestiunilor ce privesc integrarea în UE. Evenimentele culturale dedicate sărbătorii vor avea loc pe întreaga durată a zilei şi vor culmina cu un concert.

De asemenea, Delegaţia UE organizează Festivalul Filmului European, care va începe pe 11 mai la "Gaudeamus" şi în cadrul căruia vor fi rulate 14 pelicule din ţări europene.

Pe 17 mai UE va organiza o sărbătoare similară la Comrat.

Evenimentul va fi susţinut de Guvernul Moldovei şi autorităţile publice locale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?