Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Moldova merită felicitată pentru modul remarcabil în care a progresat – declarație

7 mai. 2014,, 12:44   Politică
4583 2
Foto: activenews.ro
România va fi prima țară care va ratifica Acordul de asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, după ce documentul va fi semnat în luna iunie. Asigurarea a fost dată astăzi de președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, care se află într-o vizită de două zile la Chișinău.

În cadrul unui briefing susținut alături de președintele Parlamentului, Igor Corman, oficialul român a declarat că România va continua să mențină o relație privilegiată cu Republica Moldova și să-i acorde sprijinul necesar pe calea integrării europene.

„România va ratifica prima Acordul de asociere cu UE, ca un semn clar și lipsit de orice echivoc al sprijinului pe care noi îl acordăm Republicii Moldova. Moldova merită felicitată pentru modul remarcabil în care a făcut progrese în ultima perioadă. Vrem să avem în continuare o relație privilegiată cu Republica Moldova”, a precizat Călin Popescu-Tăriceanu.

Totodată, președintele Senatului României l-a invitat pe Igor Corman să efectueze o vizită oficială la București pe 17 iunie.

Programul vizitei lui Călin Popescu-Tăriceanu mai include întrevederi cu Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă și Dorin Chirtoacă. Precizăm că oficialul român se află la prima sa vizită în Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?