Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1432
Preşedintele stiri: 4021

Ucraina se află în pragul unui RĂZBOI CIVIL

8 mai. 2014,, 00:27   Externe
6616 19
Foto : romanian.ruvr.ru
Criza ucraineană se pare că a trecut Rubiconul. Mass-media europene, care pînă pe 2 mai încă împărţeau populaţia ucraineană în „patrioţi adevăraţi” şi „separatişti” recunosc că după ce neo-naziştii din Sectorul de Dreapta au ars de vii aproape 50 de persoane în Casa Sindicatelor din Odessa, Ucraina nu va mai fi niciodată ca mai înainte.

După cum consideră ziarul The Independent şi postul de televiziune austriac ORF, dacă Kievul şi protectorii lui occidentali vor continua cursul lor, atunci şi mai mulţi locuitori din estul ţării vor cere ajutor de la Rusia. „Chiar dacă armata ucraineană va reuşi să preia controlul asupra unui oraş nu prea important, este puţin probabil că ea va reuşi să ocupe toată regiunea, unde majoritatea covîrşitoare a populaţiei are o atitudine negativă faţă de armată”, a scris pe 5 mai The Independent. La rîndul său, BBC recunoaşte că toate rapoartele autorităţilor de la Kiev despre victoriile obţinute în estul ţării sunt în realitate false. La Slaviansk, Kramatorsk, Doneţk, Lugansk, forţele de autoapărare păstrează poziţiile lor.

În estul Europei a început deja un război, iar Guvernul UE nu face nimic pentru a înţelege cu adevărat ordinea de zi a Rusiei în Ucraina, a menţionat The Independent. „Este uimitor faptul că ei se mulţumesc doar cu versiunea că principalul plan al Kremlinului constă în desprinderea de Ucraina a unei părţi din regiunea Doneţk. Cu toate că o a doua anexare a unei părţi a Ucrainei, în mod automat şi pentru totdeauna va priva Moscova de influenţă asupra celor două treimi ale teritoriului ţării. Este imposibil ca aşa ceva să fie în interesul Moscovei”.

Autorităţile de la Kiev nu numai că sunt responsabile pentru atrocităţile şi crimele sîngeroase de la Odessa, dar sunt şi complicii lor, a declarat purtătorul de cuvînt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov.

„Acum înţelegem cît de juste au fost acţiunile preşedintelui Vladimir Putin şi ale populaţiei Crimeii, care şi-a exprimat dorinţa de a se reuni cu Rusia. Dacă preşedintele Vladimir Putin nu s-ar fi situat pe această poziţie fermă, iar populaţia Crimeii nu ar fi votat la referendum în favoarea reunificării, atunci şi în Crimeea ar fi avut loc asemenea atrocităţi şi vărsare de sînge. După ceea ce s-a întîmplat la Odessa, noi nu înţelegem despre ce fel de alegeri poate fi vorba la Kiev? Despre ce fel de alegeri pot vorbi capitalele europene şi Washingtonul?”

Între timp, la Odessa a fost trimis de la Kiev un batalion special al trupelor Ministerului de Interne, format recent în grabă din susţinătorii juntei de la Kiev. Autorităţile de la Kiev nu mai pot avea încredere în poliţia locală şi trimit în sudul şi estul ţării detaşamente loiale formate din persoane native din regiunile vestice. La fel au procedat în expediţiile de pedepsire şi autorităţile de ocupaţie naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?