X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ostalep: Schuebel s-a dat de gol sau intenționat i-a „trădat” pe ai săi

6 mai. 2014,, 17:00   Societate
10774 12
Foto: noi.md
„În traducere din limbajul diplomatic, declarația făcută de Dirk Schuebel care a afirmat că după alegerile parlamentare autoritățile moldovenești nu vor avea nicio scuză și reformele vor trebui continuate, acesta sau s-a dat de gol, sau intenționat i-a „trădat” pe ai săi”, a declarat pentru NOI.md directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep.

Într-un interviu acrodat postului de radio „Europa Liberă” fostul șef al Delegației UE în Moldova, Dirk Schuebel, a declarat că „după alegerile parlamentare autoritățile de la Chișinău nu vor avea nicio scuză, prin urmare, reformele vor trebui să continuie” „Judecînd după cît de tendențios și cît de duplicitar este acest funcționar din UE față de Moldova este imposibil ca Schuebel să recunoască în mod deschis că actuala putere doar mimează reformele, iar în realitate fură fără a se ascunde creditele și asistența financiară primită de la Occident. El pur și simplu s-a dat de gol, atunci cînd a spus că nu va fi „nicio scuză” și cînd a folosit combinația „va trebui”. Prin aceste declarații el „le-a pus o piedică serioasă” multiplilor oaspeți de rang înalt din Europa și SUA, care se întrec în a lăuda țara noastră pentru succesul reformelor realizate”, a subliniat fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Poporul înțelege foarte bine că în loc de reformele atît de necesare țării actuala putere ne vorbește cu insistență despre succesul guvernării ei – posibilitatea de a călători fără vize în Europa.

Rezultatele alegerilor parlamentare, dacă nu vor fi falsificate cu nerușinare, vor demonstra acest lucru. Iar despre faptul că partidele din coaliția de la guvernare conștiintizează foarte bine eșecul lor apropiat se poate judeca după multiplele și controversatele declarații făcute în ultimul timp de liderul PLDM-ului, Vladimir Filat, care ba declară că comuniștii nu au nicio șansă să se revanșeze la alegeri, ba își exprimă îngrijorarea în legătură cu o posibilă pierdere a alegerilor de partidele din coaliție”, a precizat Ostalep.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?