X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ce perspective are "afacerea" de familie Popa-Moscalciuc – opinia expertului

5 mai. 2014,, 17:05   Societate
5201 2
Foto: glasul.md
La finele săptămînii trecute, comuniştii reformatori au desfășurat congresul de constituire a partidului la care au participat 400 de delegaţi. Potrivit listelor, formațiunea politică are 6 mii de membri.

"Nu este clar cum, într-o perioadă scurtă de timp, comuniştii reformatorii au reuşit să organizeze un congres atît de mare, mai ales să adune 6 mii de semnături ale membrilor? Acest lucru este aproape imposibil. La fel, în anul 2011, Godea a reușit să adune timp doar de o săptămînă 10 mii de semnături, ceea ce este imposibil din punct de vedere tehnic. De asemenea, în acest proiect nu am observat comuniști de autoritate, în afară de Moscalciuc, soţia lui Popa. Astfel de familiarism arată cam neserios. Produce o confuzie șa faptul că partidul are acelaşi acronim şi practic aceleaşi simboluri. Singura diferenţă este steluța împrumutată de la socialiştii ca să-i supere și pe ei. Aceasta este o încălcare flagrantă a Codului electoral și a Legii privind partidele politice, iar Ministerul Justiţiei ar trebui să se gîndească serios înainte de a legaliza o astfel de formațiune politică.

Popa declară că va acumula la alegeri 10-15% de voturi, dar este evident că asemenea cifre fantastice ar fi posibile doar în cazul în care alegătorii în masă nu vor sesiza diferenţa în buletine între simbolurile comuniştilor şi cele ale clonelor acestora. Înșiși comuniştii spun că acesta este un proiect al lui Plahotniuc, iar Popa neagă cu vehemență o asemenea legătură. Deşi există temei de a considera anume așa, deoarece comuniștii reformatori se promovează în mass-media controlate de Plahotniuc. Unele forţe speră că astfel vor reuși să ia un anumit procentaj de voturi de la comuniştii. Însă acest lucru este posibil doar în cazul unei confuzii la alegeri”, a spus pentru NOI.md Bogdan Ţîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?