Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Topul celor mai scumpe licee din Chișinău

5 mai. 2014,, 16:10   Societate
13237 5
Foto: k-log.ru
Deja de cîțiva ani liceele private concurează cu succes cu cele de stat. Comparativ cu instituțiile preuniversitare finanțate de la bugetul de stat, liceele private se pot lăuda cu o infrastructură de lux, săli de clasă moderne, biblioteci bogate, săli de sport, ateliere de creație. Însă liceele private sînt accesibile doar pentru unele categorii de cetățeni, informează publika.md, care a întocmit un top al celor mai scumpe licee private din Chișinău.

Cel mai scump liceu privat din capitală este „Evrica”. Taxa de înscriere este de 500 de euro, iar pentru şcolarizarea copiilor părinţii trebuie să plătească două mii de euro pe an.

Urmează în top liceul „Orizont”, cunoscut ca liceul moldo-turc. Pentru un an de studii la această şcoală părinţii trebuie să achite o taxă de 1500 de euro. Pentru a fi înscriși la acest liceu, copiii trebuie să cunoască limba engleză și să susțină un test de cultură generală.

La liceul „Columna” taxa de înscriere este de 1200 de euro. Urmează liceele „Elitex” și „Prometeu”, unde taxa anuală este de 1000 și 960 de euro, respectiv.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?