X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Lupu dezvăluie în ce condiţii abolirea regimului de vize nu ar fi fost posibilă

2 mai. 2014,, 11:30   Politică
5494 3
Foto: noi.md
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, se arată convins că liberalizarea regimului de vize cu UE nu ar fi fost posibilă în acest an, dacă la guvernare se afla Partidul Comuniştilor. O declaraţie în acest sens a fost făcută de Lupu în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Naţional 4.

Preşedintele PD a criticat atitudinea negativă a comuniştilor faţă de parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Dacă mai erau comuniştii la conducere, acest eveniment nu avea să se producă în acest an. Totul depinde de rezultatele activității instituțiilor statului. Vă asigur că cu aceasta atitudine urîtă faţă de UE şi pozitivă faţă de Uniunea Vamală, acest lucru nu ar fi fost posibil", a precizat Lupu.

Democratul şi-a exprimat speranţa că Moldova va semna Acordul de asociere cu UE în luna iunie şi îl va ratifica în iulie. Totodată, Lupu a reiterat poziţia Partidului Democrat faţă de CSI, precizînd că Moldova trebuie să menţină relaţii bune şi cu estul. „Nu facem aceste acțiuni pentru că sînt importante pentru Europa, ci le facem pentru prosperarea societăţii noastre. Doresc ca țara noastră sa aducă un folos, nu să fie doar consumator”, a conchis Lupu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?