Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

MAE al Rusiei a comentat „controalele” conținutului posturilor TV rusești în Moldova

30 apr. 2014,, 10:17   Societate
4630 5
Foto: 9am.ro
„Autoritățile ruse nu au trecut cu vederea controalele conținutului emisiunilor difuzate de posturile de televiziune rusești în Republica Moldova efectuate de Consiliul Coordonator al Audiovizualului al R.Moldova, la inițiativa unor deputați moldoveni, cunoscuți pentru viziuni rusofobe”, transmite NOI.md cu referire la comentariul Departamentului pentru Informație și Presă al MAE al Rusiei.

„Asemenea acțiuni contravin dreptului incontestabil al cetățenilor la libera informație, care este unul dintre principiile fundamentale democratice spre care Chișinăul declară că tinde să corespundă. Este regretabil că autorii acestei idei nici nu ascund că ea este îndreptată spre instituirea unei interdicții artificiale pentru prezentarea publicului din Moldova a unor puncte de vedere alternative față de problemele actuale de dezvoltare a țării.

Sîntem convinși că asemenea acțiuni nu contribuie în niciun fel la atingerea unui consens politic intern în ajunul alegerilor parlamentare din Moldova și nu corespund afirmațiilor autorităților moldovenești privind dorința de a-și construi relațiile cu Rusia în mod constructiv.

Așteptăm o reacție corespunzătoare din partea instituțiilor internaționale pentru asigurarea drepturilor omului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?