X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Principalul ihtiolog al țării sugerează presei să „mintă cu măsură”

29 apr. 2014,, 14:05   Societate
4582 0
Foto : zoology.asm.md
„Informația apărută în unele surse mass-media privind intenția Asociației Pescarilor și Vînătorilor de a popula bazinele acvatice cu milioane de icre de crap și amur alb este o aberație și o profanare totală. Persoanele inițiate cîtuși de puțin știu că acest lucru este imposibil”, a declarat pentru NOI.md șeful Laboratorului de Ihtiologie și Acvacultură al Institutului de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei, Marin Usatîi.

„Dacă ar fi vorba despre șalău, această idee ar putea avea dreptul la viață, însă cu respectarea anumitor condiții. În primul rînd, ar fi vorba despre icre fertilizate în condiții speciale de incubator. A îndeplini celelalte condiții în situația unui bazin acvatic deschis, cu decalaj de temperaturi, cu prezența răpitorilor și broaștelor, este imposibil. Asta ar însemna bani aruncați în vînt”, a subliniat savantul.

Nu mai puțin mirat a rămas de această „informație” și președintele Asociației Naționale a Vînătorilor și Pescarulor, Oleg Ciocoi. Potrivit lui, au fost discuții în acest sens, însă doar la nivel de idee.

„Posibilitatea unei asemenea populări a bazinelor cu pește trebuie discutată cu savanții și specialiștii. Nu mă atribui la această categorie, dar imediat îmi apar mai multe întrebări: avem oare un bazin acvatic absolut curat? Cum se poate menține acolo temperatura necesară? Și multe altele. Și nu a fost niciun fel de comunicat de presă la acest subiect”, a precizat Ciocoi.

În unele surse mass-media au apărut informații despre intenția Asociației Naționale a Vînătorilor și Pescarilor de a popula, în mai-iunie 2014, bazinele ei acvatice cu milioane de icre de crap și amur alb, deoarece această metodă este mult mai ieftină decît popularea cu puiet de pește.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?