Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Ghimpu nu a plătit arenda pentru Piața Marii Adunări Naționale

25 apr. 2014,, 14:41   Societate
4995 5
Foto: noi.md
„Partidul Liberal, care a arendat Piața Marii Adunări Naționale pe 99 ani, nu a plătit nici pentru un metru pătrat. Dar ei nici nu sînt obligați să facă acest lucru. În conformitate cu legislația în vigoare care vizează evenimentele publice, este suficientă doar notificarea în scris a conducerii localității în care este planificată desfășurarea acesteia”, a afirmat pentru NOI.md consilierul municipal Victor Gurău.

„Cu toate acestea, noi, fracțiunea comunistă din Consiliul Municipal, intenționăm să-i înaintăm primarului general învinuiri de abuz în serviciu în favoarea partidului său politic, a spus interlocutorul. – Noi i-am amintit în mod repetat că Ziua Victoriei, 9 mai, este inclusă de cel mai înalt organ legislativ al țării în categoria zilelor naționale, iar cea a Europei este doar o acțiune. În plus, mecanismul de marcare a sărbătorilor nu este prerogativa primarului. Noi ne vom folosi de Legea privind administrația publică locală și, în special, de dreptul consiliului municipal de a anula decizia primarului”, a declarat Gurău.

De asemenea, el a amintit că „pentru nimeni în societatea noastră nu este un secret faptul că Chirtoacă este un agent al serviciilor secrete românești, care a urmat cîndva acolo o pregătire specială. Și toată această vîlvă propagandistică în ajunul Zilei Victoriei nu e altceva decît compensarea prin muncă a plății pe care a primit-o pentru sarcina de a insulta și diviza societatea moldovenească”, a încheiat conversația Gurău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?