Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Leancă REACȚIONEAZĂ la demersul Sovietului Suprem de la Tiraspol

16 apr. 2014,, 15:45   Societate
4490 5
Foto: noi.md
Sfidare directă la adresa procesului de reglementare a conflictului transnistrean și la adresa integrității teritoriale a Republicii Moldova. Astfel a calificat premierul Iurie Leancă adresarea Sovietului Suprem de la Tiraspol, prin care cere alipirea regiunii transnistrene la Federația Rusă.

„Acest demers reprezintă o acțiune unilaterală și categoric contraproductivă. În numele Guvernului, reiterăm faptul că singura cale de identificare a unei soluții pentru conflictul transnistrean este continuarea dialogului politic fără precondiții. Noi sîntem deschiși și interesați pentru un astfel de dialog. Sîntem pentru elaborarea unui statut special al regiunii, dar cu respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a menționat Leancă, la ședința de astăzi a executivului.

Șeful cabinetului de miniștri a lansat și un apel la adresa oficialilor de la Kremlin, prin care cere autorităților ruse să vină cu o declarație promptă pe marginea solicitării Tiraspolului, în care să se țină cont de normele internaționale.

Precizăm că astăzi reprezentanții forului legislativ local din Transnistria au adoptat un demers adresat Dumei ruse de Stat, prin care cer recunoașterea regiunii în calitate de stat independent și alipirea acesteia de Federația Rusă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?