Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Noul ministru al Apărării din Moldova aduce Transnistria drept exemplu

16 apr. 2014,, 12:42   Societate
5120 5
Foto: inconstantin.ro
Recent numitul ministru al Apărării Valeriu Troenco consideră că Moldova este capabilă să-şi apere integritatea şi suveranitatea cu propriile forţe, ceea ce a reuşit să demonstreze încă în 1992.

Politicienii îl numesc conflict armat, însă pentru el, ca militar, care a fost atunci pe prima linie, acesta a fost un adevărat război. Despre aceasta ministrul a menţionat într-un interviu pentru Jurnal de Chişinău.

Troenco a spus că „Armata Naţională nu va ataca niciodată cetăţenii din stînga Nistrului, dacă nu vor fi provocări din partea celor care atacă acum Ucraina”.

Potrivit generalului, din punct de vedere al tacticii militare, Forţele Armate, ce se află în subordinea lui, trebuie să fie de două ori maxim mai numeroase.

“În Transnistria sînt 7500 de militari, 2000 de cazaci, care intră în componenţa Forţelor Armate, 3000 de angajaţi ai Ministerului de Interne, 2000 de angajaţi ai aşa-zisului KGB transnistrean, plus un Detaşament cu destinaţie specială ‒ 2000 de soldaţi. Totodată, Transnistria dispune de cinci elicoptere şi 20 de tancuri. Iată aşa trebuie să fie şi Armata Naţională a Moldovei”, susţine Troenco.

Pentru a avea o armată modernă şi eficientă, ministrul consideră că reforma trebuie începută cu "motivarea militarilor".

"Nu poţi să ai o armată de calitate avînd la bază doar sentimentul patriotic. Soldaţii şi ofiţerii au familii, copii, părinţi, au nevoie de apartamente. Se află în slujba ţării, dar zi de zi revin la viaţa obişnuită. Noi ne dorim o armată profesionistă. Spre asta tindem", a spus Troenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?