Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Putin i-a spus lui Merkel că Ucraina este în pragul unui RĂZBOI CIVIL

16 apr. 2014,, 03:21   Externe
7489 9
Foto: dcnews.ro
A avut loc o convorbire telefonică a președintelui Rusiei,Vladimir Putin, cu cancelarul Republicii Federale Germania, Angela Merkel, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

" Putin si Merkel au făcut schimb de opinii cu privire la orientarea anticonstituțională adoptată de autoritățile de la Kiev, privind reprimarea violentă a protestelor populare din regiunile de sud-est ale Ucrainei. Președintele rus a menționat că escaladarea bruscă a conflictului plasează țara, de fapt, la un pas de războiul civil", - informează Kremlinul.

"Liderii Rusiei și Germaniei au subliniat importanța discuțiilor cvadripartite (Rusia, Uniunea Europeană, Statele Unite, Ucraina), programate pentru 17 aprilie 2014. A fost exprimată speranța că la întîlnirea de la Geneva se va da un semnal clar, care va favoriza trecerea situației într-o albie pașnică", - se spune în comunicat.

Kremlinul a adăugat că Putin a amintit despre importanța abordării problemelor de stabilizare economică a Ucrainei și asigurării furnizării și tranzitului de gaze naturale rusești către Europa, ridicate în scrisoarea din 10 aprilie 2014 către liderii mai multor țări europene.

Conversația dintre Putin si Merkel a fost inițiată de către partea germană, a declarat serviciul de presă al șefului statului rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?