X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4049

Volumul vînzărilor pe piaţa serviciilor de acces la Internet a crescut cu 18,4% şi a depăşit un miliard de lei

15 apr. 2014,, 14:09   Economie
3332 0
Foto: tverigrad.ru
Volumul total al vînzărilor pe piaţa serviciilor de acces la Internet fix şi mobil dedicat, în anul 2013 a crescut, faţă de anul 2012, cu 18,4% şi a depăşit un miliard de lei, transmite NOI. Potrivit directorului Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Grigore Varaniţa, în anul 2013, piaţa serviciilor de acces la Internet fix şi la Internet mobil dedicat a înregistrat, al treilea an consecutiv, cea mai semnificativă creştere în sectorul comunicaţiilor electronice, devenind unul din principalele motoare ale dezvoltării acestui sector.

Astfel, numărul cumulat al abonaţilor laserviciile de acces la Internet a sporit cu 22% şi a atins cifra de 726,7 mii, iar rata de penetrare a acestor servicii a ajuns la 20,4%. Viteza medie de acces la Internet fix, la descărcare (download) şi la încărcare (uploud) a atins nivelul de 31,4 Mbps şi, respectiv, 29,9 Mbps. La prima poziţie, în clasamentul ţărilor, Republica Moldova să află pe locul 16, iar la a doua poziţie - pe locul 7 în lume.

Grigore Varanița a menționat că, în anul 2014, piaţa serviciilor de acces la Internet fix şi mobil va continua să fie cea mai dinamică piaţă în sectorul comunicaţiilor electronice. În acest an, precum şi în anii următori pe această piaţă vor creşte atît vînzările, cît şi numărul de abonaţi, traficul de Internet şi rata de penetrare a serviciilor respective. Trendul ascendent de dezvoltare a acestei pieţe este determinat de sporirea influenţei Internetului asupra activităţii cotidiene a cetăţenilor, de creşterea cererii pentru noile servicii electronice lansate în Moldova, dar şi de intensificarea concurenţei între furnizorii acestor servicii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?