Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4047

Cîţiva judecători sînt acuzaţi de implicare în scheme de înstrăinare ilegală a patrimoniului (VIDEO)

14 apr. 2014,, 15:33   Societate
3922 0
Foto: noi.md
Cîţiva judecători ai Curţii de Apel şi ai Judecătoriei Botanica sînt implicaţi în scheme de înstrăinare ilegală a patrimoniului, afirmă juristul Ion Dron. Drept exemplu, preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice a invocat cazul înstrăinării patrimoniului întreprinderii ce prestează servicii de transport „Miloş M”, care de cîţiva ani se află în litigiu în legătură cu documentele false pentru obţinerea unui credit în valoare de peste 4 mil. de lei.

Ion Dron a relatat că în anul 2009, o persoană a acţionat firma în judecată, declarînd că nu i se restituie creditul şi a oferit documentele corespunzătoare. Instanţa a adoptat o decizie în favoarea acestei persoane, iar mai tîrziu, Curtea de Apel a lăsat în vigoare decizia Judecătoriei sectorului Botanica.

Juristul a menţionat că întreprinzătorul a prezentat în instanţă raportul expertizei, întocmit de experţii Ministerului de Interne, Centrului Naţional Anticorupţie de pe lîngă Ministerul Justiţiei, care a confirmat că documentele prezentate sînt false. „Judecătorii erau obligaţi, în virtutea probelor prezentate în instanţă, să contracareze tentativa de înstrăinare a proprietăţii. Însă ei au considerat că expertiza este inutilă, deoarece întreprinzătorul nu a demonstrat că persoana care a prezentat documentele false deţinea ştampila şi semnătura firmei”, a spus Ion Dron.

„Deşi presupusa datorie constituie 4 mil. lei, instanţa a decis să sechestreze patrimoniul companiei, valoarea căreia depăşeşte de 2-3 ori suma creditului. Iar peste o lună, instanţa a dispus confiscarea tuturor mijloacelor de transport şi clădirea firmei”, a relatat directorul financiar al SSRL „Miloş M”, Ion Popescu.

Decizia Curţii de Apel a fost contestată la Curtea Supremă de Justiţie. În legătură cu acest fapt, juriştii companiei au făcut apel către Ministerul de Justiţie să promoveze o reformă adevărată în sistemul justiţiei, şi să nu scrie doar strategii şi rapoarte.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?