Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un colecţionar din Moldova a început să adune chipuri de Ilici (VIDEO)

13 apr. 2014,, 09:00   Societate
5974 2
Foto : noi.md
Chipurile lui Lenin, Marx, Engels, Stalin şi alte atribute ale trecutului sovietic, care se află în prezent în dizgraţie, au devenit noua pasiune a celebrului colecţionar moldovean Petru Costin. În curtea casei-muzeu a colecţionarului este prezentată doar o parte a exponatelor din colecţie.

Primul a apărut bustul lui Ilici, care este prezent în cîteva variante. Printre figurile istorice mai este şi Dzerjinski, Ceapaev, Kirov şi Cotovschi. Aici aceştia au căpătat a doua viaţă. „Bustul lui Lenin a fost restabilit din bucăţi. Eu l-am adunat, l-am încleiat, iar acum el este în stare normală. Bustul lui Dzerjinski, de asemenea, era distrus”, a relatat colecţionarul.

Exemplarele unice au ajuns în colecţia lui Petru Costin prin diferite căi. El colecţionează vestigii sovietice încă din anii '90. „Atunci am început să colecționez cu pasiune drapelele URSS, ale organizaţiilor comsomoliste şi de partid. Atunci mi-a venit ideea să colecţionez busturi, deoarece Uniunea Sovietică apunea şi eu ştiam că această colecţie va fi solicitată”, a menţionat Costin.

Colecţionarul are deja oferte de peste hotare de a cumpăra sculpturile, însă el nu vrea să-şi vîndă colecţia. Dimpotrivă, vrea să o extindă cu noi figuri ale conducătorilor de partid şi să deschidă o alee. Asta deoarece el este convins că în viitor, aceste monumente vor deveni foarte valoroase pentru istorici şi amatorii de anticariat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?