X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Muză a unui păpuşar din Moldova a devenit ... o dolofană (VIDEO)

10 apr. 2014,, 19:00   Showbiz
12080 1
Foto: noi.md
Vladimir Suşchevici, care pînă nu demult era cel mai renumit reprezentant al body-artului din Moldova, multiplu campion mondial la acest gen de artă, deja de doi ani și jumătate creează ... păpuși. Exponatele create de harul şi mîinile maestrului sînt departe de canoanele obișnuite ale păpuşilor Barbie – galateele lui excelează prin frumusețe și sănătate şi, evident, nu sînt chinuite cu nici un fel de diete. Vladimir spune că întruchipează în păpuși propria viziune ideală despre frumusețea corpului feminin, care pentru el nu se potriveşte deloc cu standardele anorexice impuse de industria modei ‒ "90-60-90".

"Eu nu pot spune că păpușile mele sînt urîte sau grase. Ele au forme rotunjoare, dar figura X, chiar şi cu celulita ei și, uneori, cu parametrii radicali, este foarte frumoasă. Pentru un artist este neinteresant să sculpteze "fete suple", e un lucru "insipid". Acolo liniile şi curbele sînt drepte, în timp ce la femeile durdulii acest lucru este mult mai complicat", a mărturisit Vladimir Suşchevici pentru NOI.md.

Fabricarea unei păpuşi durdulii din ceramică durează trei luni la Vladimir. Rezultatul este atît de realist, încît el ar putea fi invidiat chiar și de celebra Madame Tussauds. La o expoziție recentă de păpuşi de colecţie, la Moscova, creaţia lui Suşchevici a fost recunoscută ca fiind originală și foarte costisitoare. El recunoaşte că se desparte de frumoasele sale destul de ușor şi nu e vorba aici deloc de bani.

"Exista o lege a mişcării reactive: ceea ce este deja gata, trebuie neapărat aruncat. Preţul păpușii nu este un scop în sine, este doar o evaluare a muncii mele", explică Suşchevici.

Păpușile lui Vladimir Suşchevici sînt îmbrăcate sumar. Dar autorul explică acest lucru nu printr-un subtext sexual, ci prin faptul că după ce cheltuieşte atît de mult timp pentru ca să facă mîinile, picioarele şi alte părţi ale corpului, el nu se îndură să le acopere cu haine.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?