Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Expert: În Moldova nu există o forţă capabilă să opună rezistenţă guvernării

10 apr. 2014,, 10:25   Societate
4463 4
Foto: noi.md
"În Republica Moldova nu există o forţă – politică, socială sau morală – capabilă să mobilizeze populaţia pentru a se opune guvernării criminale", consideră expertul în management strategic, globalizare şi strategii de comunicare socială Viorel Ciubotaru.

Solicitat de "Infotag" să comenteze ultimele evenimente din Ucraina şi posibilele consecinţe asupra Moldovei în preajma semnării Acordului de asociere, expertul a menţionat că "Moldova, este un stat capturat de SUA şi UE, la fel ca şi Ucraina, poate doar fără ajutorul lunetiştilor".

"În Moldova tehnologia de preluare nu a fost de genul "maidano-lunetistă". "Autorităţile" moldoveneşti nu sînt mai puţin nelegitime decît impostorii de la Kiev, care se menţin exclusiv pe trei "piloni" - pe banii americanilor, pe spălare de creier (propaganda antirusească şi prooccidentală, controlul total asupra mass-mediei etc.) şi pe un sentiment natural de protest împotriva regimului lui Ianukovici. Pe aceiaşi "piloni", evident ţinîndu-se cont de realităţile de la noi, se menţin şi autorităţile moldoveneşti", a spus expertul.

În opinia lui, dacă nu există popor, nu există nici suveranitate.

"În aceste condiţii, purtătoarea suveranităţii este puterea oligarhică Filat-Plahotniuc. Adică cei care au privatizat suveranitatea şi întregul popor pe care-l folosesc în interese personale. Eu nu am văzut încă niciodată ca "populaţia" unei ferme să se împotrivească stăpînului fermei şi privatizării ei ilegale. Din acest considerent, eu nu cred că în Moldova sînt posibile proteste reale împotriva Acordului de asociere cu UE, care este în esenţă unul criminal şi trădător", a spus sursa citată.

Referindu-se la evenimentele din Ucraina, Viorel Ciubotaru consideră că "Rusia este obligată nu doar să se apere de agresiunea din Vest nemijlocit împotriva ei, dar şi să sară în ajutorul altor victime ale acestei agresiuni – populaţiei întregii Ucraine".

"Însă doar a acelei părţi a Ucrainei care doreşte să se apere, adică cea care, din propria iniţiativă, opune rezistenţă «autorităţilor» ilegale", a conchis Ciubotaru.

Analistul politic Anatol Ţăranu nu exclude că în Moldova ar putea avea loc anumite provocări.

"O abordate similară celei din Ucraina ar putea avea loc şi în Moldova. Cu regret, în ultimul timp tot mai mult se vorbeşte despre faptul că scenariul ucrainean s-ar putea repeta şi la noi. În aceste condiţii, autorităţile proeuropene de la Chişinău trebuie să întreprindă toate acţiunile pentru a contracara astfel de scenarii care vin din partea Rusiei. Este evident că toate pericolele vin anume din această direcţie", a spus Ţăranu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?