X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

OSCE este dispusă să organizeze următoarea rundă de negocieri în formatul "5+2" imediat ce Chişinău şi Tiraspol vor găsi un compromis

8 apr. 2014,, 15:55   Societate
2213 0
Foto: novostipmr.com
OSCE este dispusă să organizeze următoarea rundă de negocieri în formatul "5+2" privind reglementarea conflictului transnistrean imediat ce Chişinău şi Tiraspol vor ajunge la un numitor comun. Anunţul a fost făcut de reprezentantul special pentru conflictul transnistrean al preşedintelui în exerciţiu al OSCE, Radojko Bogojevic.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la pagina web a OSCE, oficialul a spus că Organizaţia este dispusă să analizeze noii termeni de desfăşurare a întrevederii în formatul "5+2", după decizia de a contramanda runda preconizată pentru 10-11 aprilie la Viena.

"Mergem înainte în acest proces. Sînt bucuros că părţile şi-au exprimat disponibilitatea de a se întruni mai des şi de a continua dialogul pe marginea subiectelor ce sînt un obstacol pentru viaţa de zi cu zi a cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului", a spus Bogojevic.

Iniţiativa de a renunţa la întrevederea de la Viena, programată pentru săptămîna curentă, îi aparţine ministrului de externe al autoproclamatei RMN, Nina Ştanski. Reprezentanta Transnistriei a motivat această iniţiativă prin faptul că Chişinău nu şi-a onorat promisiunile de a anula accizele la import pentru întreprinderile transnistrene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?