Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Ministerul Transporturilor a prezentat primul elicopter-ambulanţă aeriană (VIDEO)

8 apr. 2014,, 15:47   Societate
4340 5
Foto : jurnal.md
Şansele de supravieţuire a pacienţilor aflaţi în stare critică care decedau în drum spre spital acum vor fi mai mari. Republica Moldova a primit astăzi noul elicopter-ambulanţa aeriană, comunică NOI.md cu referire la Publika.md.

Potrivit directorului Spitalului de Urgenţă, primii pacienţi vor putea fi transportaţi cu elicopterul deja într-o lună.

"Din luna mai Serviciul de Ambulanţă Aeriană va activa deja, sperăm ca pînă la sfîrşitul anului să efectuăm 200 de zboruri. Concomitent, pot fi transportaţi doi pacienţi în poziţie culcată, un pacient pe brancardă sau un nou-născut", a spus directorul Spitalului Municipal de Urgenţă, Gheoghe Ciobanu.

Elicopterul este dotat cu tot echipamentul necesar pentru a acorda ajutor medical pacienţilor aflaţi în stare gravă.

"Acesta este încă un pas spre transformarea Serviciului de Urgenţă într-un sistem unic. Astfel, le vom oferi pacienților șanse de a supraviețui chiar și în cele mai dificile condiții. În plus, cu ajutorul ambulanţei aeriene va fi posibilă transportarea organelor prelevate de la donatori", a menţionat ministrul Sănătății, Andrei Usatîi.

Experţii urmează să identifice locurile de decolare şi aterizare de la toate spitalele raionale.

"Putem transporta pacienți în orice condiții, inclusiv în cele mai dificile. Trebuie să organizăm traininguri cu polițiştii, pentru că zborurile se vor efectua şi pe timp de noapte", spune pilotul Alexei Roibu.

"Vor fi reparate în total 7 elicoptere, două dintre ele vor fi utilizate în calitate de ambulanţă aeriană. Timp de o lună vom pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii şi al doilea elicopter", a comunicat Vasile Botnari, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID).

Renovarea elicopterului MI-2, pe care l-a oferit Ministerul Transporturilor, a costat aproximativ 300 de mii de lei.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?