X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Rosselhoznadzor a interzis Moldovei livrarea în Rusia a produselor finite din carne de porc, din cauza problemelor de reexport

8 apr. 2014,, 11:14   Economie
4324 2
Foto: codrurosu.ro
Rosselhoznadzor a interzis importul de produse din carne de porc finite din Republica Moldova în Rusia, din cauza problemelor legate de reexport, relatează NOI.md. Despre aceasta a fost informată agenţia ITAR-TASS de către asistentul şefului Rosselhoznadzorului, Alexei Alexeenko, care a explicat că scrisoarea corespunzătoare cu rugămintea de a înceta certificarea produselor pentru livrarea lor în Rusia a fost trimisă pe 7 aprilie de șeful adjunct al directorului Rosselhoznadzorului, Evgheni Nepoklonov la adresa directorului Agenției Naționale de Securitate a Produselor Alimentare a Republicii Moldova, Ion Sula.

Rosselhoznadzor îi cere părţii moldoveneşti ca din momentul primirii acestei scrisori "să suspende imediat certificarea produselor din carne procesată pentru livrarea din Moldova în Rusia".

Cauzele unei asemenea poziţii a organizaţiei de resort ruseşti au devenit cazurile de încălcări grave ale cerințelor Uniunii Vamale și a Rusiei la furnizarea produselor finite din carne produse de compania moldovenească "Carne Sud". Astfel, în timpul inspecției veterinare s-a constatat că pe o parte a producţiei era aplicată o ştampilă cu numere ale întreprinderilor Uniunii Europene, cu privire la care există restricții temporare de livrări în Rusia, din cauza problemelor legate de pesta porcină africană.

Pe data de 8 aprilie, la Moscova, Rosselhoznadzor va purta negocieri cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a Republicii Moldova cu privire la problemele legate de asigurarea securităţii livrărilor produselor finite din carne din Republica Moldova în Rusia, în legătură cu încălcările identificate ale cerințelor Uniunii Vamale și Rusiei. Potrivit departamentului de resort rus, de asemenea, se planifică discutarea chestiunii cu privire la restructurarea autorității competente în domeniul supravegherii sanitar-veterinare din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?